Ernie Merrick har blivit

Ernie Merrick har blivit A-ligas första ledarskapsolycka för säsongen efter att Wellington Phoenix-tränaren stod ner efter sin sida dåliga start på kampanjen.
Phoenix har samlat bara två segrar från åtta utflykter hittills denna säsong. Merrick berättade för sina spelare om sitt beslut efter det senaste nederlaget, en 2-0-omgång till Adelaide United på söndagen.
Phoenix stannar för närvarande A-League stege, nivå på sex poäng med Adelaide och Newcastle Jets, men botten genom sin sämre målskillnad.
Merricks beslut att ställa ner leder till ett slut på ligaens mest erfarna och framgångsrika nya fotbollströjor coach.
Under hans sex år vid Melbourne Victory vann 63-åringen mästerskapet två gånger och ledde också sitt lag till premiershipen vid två tillfällen.
En stans som ansvarar för Hongkongs nationella sida följde innan han återvände till A-ligan med Wellington år 2013 och ersatte Chris Greenacre, som tillfälligt hade tagit tarmarna efter Ricki Herberts avgång i slutet av 2012-13.
Phoenix avslutade botten den årstiden och Merrick kom med lokala hopp högt att han kunde vända saker runt på klubben. En nionde placerad mål följde innan Merrick gav en indikation på nya fotbollströjor vad han förmår, masterminding en överskott till finalen ett år senare.
Men förra säsongen döpte Phoenix-formuläret igen och en annan sista slut, följd av den dystra starten på den aktuella kampanjen, ledde till att Merrick gick bort.
Trots att resultatet kanske inte har matchat förväntningarna, erkände klubben värdet av sitt arbete på lagkultur och utveckling av ungdomsaktörer de senaste tre åren.
Billiga Fotbollströjor drog också beröm från medarbetare som Graham Arnold.
Wellington har namngett assistent tränare Chris Greenacre och Des Buckingham som gemensamma interim-chefer medan de gör en rekryteringsprocess för Merricks ersättare.